Dünyanın En Sıcak Katmanı
Dünyamız yerküre şeklinde olup bazı katmanlardan meydana gelmektedir. Bu kapsamda ise dünyanın en sıcak katmanı hangisi olduğu merak edilmektedir. En sıcak ve en soğuk katmanı bulmak açısından en dış katmanın incelenmesi şarttır.
Yani bu doğrultuda dünyanın en soğuk katmanının mezosfer adlı katman olduğunu vurgulayabiliriz. Bu katmanın soğukluk bazında ise eksi 100 derecelik soğuk iklime sahip olduğunu belirtebiliriz. Dünyanın en sıcak katmanının ise çekirdek yani diğer adıyla merkezi katman olduğunu vurgulayabiliriz.
Bu nedenke çekirdek katmanda herhangi canlı türlerinin yaşaması söz konusu değildir. Bu katman tamamen canlılardan arındırılmış olup maksimum sıcaklık değerlerine sahiptir.
Dünyanın En Ağır Katmanı Neresidir?
Yerkürenin en sıcak ve en ağır katmanı pirosfer yani diğer adıyla ateş küre adındaki katmandır. Bu bölüm daha çok yoğun sıcaklığa sahip olan magmanın yer aldığı kısımda yer almaktadır. Bu kısım katı kayadan meydana gelmekte olup son derece sıcak bir katmandır. Bu bakımdan dünyanın en sıcak katmanı olarak da nitelendirilmektedir.
Barisfer yani çekirdek en ağır katman da bu katalog içerisinde yer almaktadır. Magma adındaki katman ise barisfer katmanından sonraki en sıcak dünya katmanıdır. Magmadan meydana gelen katmanın çekirdek kısımdan meydana gelen yüksek ısı sebebiyle maksimum oranda sıcaklığa sahip olduğu bilimsel olaak öngörülmektedir.
Dünyanın En Sıcak Katmanı Ne Kadarlık Sıcaklık Oranına Sahiptir?
Özellikle dünyanın en sıcak katmanı yaklaşık olarak 2900 kilometrelik kalınlığa sahiptir. Bu bölüm ortalama olarak da 2000 sıcaklık derecesine sahiptir. Bu bakımdan söz konusu katmanda en güçlü canlı türlerinin dahi yoğun sıcaklık sebebiyle saniyeler içerisinde hayatını kaybetmesi mümkündür.
Dünyanın en sıcak katmanının tamamen devasa kaya türlerinden meydana geldiğini ifade edebiliriz. Diğer bir ifadeyle bu katman tamamen boş devasa bir alandan meydana gelmektedir. Yüksek ısısı sebebiyle dünya genelinde küresel ısınmalarfa dahi yol açabilmektedir. Bu da yeryüzünde yaşayan tüm canlı türlerinin hayatlarının riske girmesi demektir.