Bebek Ayak Refleksolojisi
Minik bebeğiniz dünyaya geldikten sonra, artık hayatınızın merkezi o olur. Onun bakımı, sağlığı ve mutluluğu sizin için en önemli konulardır.
Özellikle ilk aylarda, miniğinizin her ağlamasında endişeye kapılır ve ağlama nedenini bularak çözüme kavuşturmaya çalışırsınız. Yavrunuzun bir yeri acıdığında ya da ağrıdığında, sıkıntısını hafifletmek adına yapabileceğiniz ne varsa yapmaya çabalamanız bundandır. Devamlı doktorunuz ile iletişim halinde kalıp ondan yardım istersiniz.
Ancak bu gibi durumlarda endişeye kapılmamanız ve sakin kalmanız gerekir. Bebekleri kucağa alıp pışpışlamanın dışında, evde kendi imkânlarınızla sakinleştirerek rahatlatmanın da yöntemleri vardır.
Peki refleksoloji nedir, bebekler üzerinde ne gibi etkileri vardır ve nasıl uygulanır?
Bebek Refleksolojisi Nedir?
Refleksoloji, bir çeşit ayak masajıdır. Kimi zaman vücuttaki gerginliği almak ve vücudu rahatlatmak amacıyla kullanılan bu yöntem, kimi zaman da bazı sağlık sorunlarının olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla alternatif tedavi yöntemi olarak uygulanmaktadır.
Kısacası bebek refleksolojisini, vücudun belli noktalarına ulaşabilmek amacıyla yapılan bir bebek ayak masajı olarak tanımlamak yanlış olmayacaktır.
Refleksoloji, özellikle bebekler üzerinde başarılı sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Bunun nedeninin altında ise, bebeklerin ayaklarındaki kas ve bağ dokusu gelişiminin tam olarak tamamlanmaması yatmaktadır.
Bu sayede, masaj ile bebeğin ayak tabanına uygulanan basınç sinirlere daha iyi iletilebilmektedir.
Bebek Ayak Masajı Ne İşe Yarar?
Masaj denilince akla ilk gelen, vücutta uygulandığı bölgeyi rahatlatıp gevşetmesidir. Yorulduğunuzda veya bir yeriniz ağrıdığında o bölgeye baskı uygulamak, ovalamak veya belli bir ritimle sıkıp bırakmak, kasların gevşemesini ve akabinde daha rahat hissetmenizi sağlar.
Aynı durum bebekler için de geçerlidir.
Zamansız ağlama nöbetleri, gece uyanmaları, uykuya dalarken zorlanma, gaz sancıları derken bebeğinizin huzurunun hem onun hem de sizin için ne kadar değerli olduğunu göz ardı edemez hale gelirsiniz. Fakat yetişkinlere yapılan masaj türlerini bebeklere uygulayabilmek tabii ki çok mümkün değil.
Minik yavrunuzun ayak tabanı, parmak uçlarından topuğa doğru olmak üzere 7 farklı bölgeden oluşur. Bu bölgeler;
- Baş ve diş,
- Sinüsler,
- Göğüs bölgesi (akciğerler),
- Karın boşluğu,
- Alt karın bölgesi,
- Üst karın bölgesi,
- Pelvis bölgesi (üreme organları bölgesi)